Lotta Loikkanen Kangasalan Sanomat 23.8.2013

Terran uusin näyttely Akkapakka remix on tamperelaisen Vappu Kiilin ja pirkkalalaisen Tuija Virran toinen yhteinen näyttelyprojekti. Se on jatkoa Pirkkalan kirjastossa nähdylle Akkapakalle.

– Kun päätimme pitää yhteisen näyttelyn, pohdimme sopivaa nimeä. Akkapakka on meidän eli kahden taiteilijanaisen kokoonpanon nimi, Kiili kertoo.

Molemmat naiset opiskelevat Pirkan opiston alaisuudessa toimivassa Pirkkalan taidekoulussa syventäviä opintoja. Akkapakka remix on samalla vuosikurssilla opiskelleiden naisten lopputyönäyttely.

TAULUILLA ON TARINA

Yli 30 vuotta kuvataiteita harrastanut Virta on valmistunut 1970-luvulla Limingan taidekoulusta. Maalausten lisäksi hän on kiinnostunut grafiikasta ja kuvanveistosta. Virran töiden takana on yleensä aina jonkinlainen filosofia.

– Haluan kertoa tarinan tai ottaa kantaa. Joskus esitän teosten kautta kärkeviäkin mielipiteitä, mutta niiden osoitetta ei ole helppo huomata.

– Minulle taide on väline kertoa mitä mieltä olen asioista. Aiheet tulevat yleensä läheltä, joko ystäviltä tai oman koetun kautta, Virta kertoo.

YHDESSÄ SOMMITELLEN

Taiteilijat sommittelivat näyttelyn yhdessä. Molempien tuotannosta on esillä tilaan ja toisiin teoksiin sopivia maalauksia. Terran pienessä tilassa esillä olevat maalaukset on valikoitu huolella, koska näyttelytila ei saa vaikuttaa ahtaalta.

– Näyttelyn rakentaminen vaatii aina kompromisseja, teki sitä yksin tai kaksin, Kiili toteaa.

– Paikkana Terra on todella hyvä. Näkyvällä paikalla riitti kävijöitä runsaasti jo ennen avajaisia, Virta iloitsee.

Tauluja voi käydä ihailemassa kirjastolla, mutta kotiinkin ne on mahdollista hankkia.

 

Akkapakka remix -näyttely kirjaston taidetila Terrassa 6. syyskuuta asti.